Fantasi är viktigare än kunskap – Albert Einstein

Undrar du något?

AB Visby Hälsokost arbetar inom egenvårdsbranschen, en viktig service idag som erbjuder hälsorådgivning och en detaljhandel med flera produktkategorier. Gemensamt för dem alla är att de består av hälsosamma näringstillskott som bidrar till god hälsa. Vi saluför färska ekologiska frukter, grönsaker, naturliga och vegetariska livsmedel, glutenfritt, örtteer, kryddor, kosttillskott, naturläkemedel, drycker, rengöringsmedel samt hudvårdsprodukter. Vår första angelägenhet är hög kvalité mat – odlad i bra jord, vårdad ekologiskt och sedan bearbetad så lite som möjligt. Med en vision om mer energi och livskvalité i samband med ett medvetet matval. Vi tror att det finns en avgörande länk mellan maten vi äter och vårt hälsotillstånd, välbefinnande och livskvalitet. Att äta medvetet är det första steget mot balans och en bättre hälsa.

Att stärka din energi och livskvalitet genom konsumtion av oraffinerad mat, utvalda egenvårdsprodukter och individuella hälsokonsultationer.

Med 30 års erfarenhet inom hälsokost sektorn har vi insett vilka leverantörer och vilka produkter som är viktigast för våra ändamål. Vi har omsorgsfullt vald ett produktsortiment bestående av livsmedel, örter, naturläkemedel, kosttillskott och naturliga hygienartiklar.

Mer energi och livskvalité i samband med ett medvetet matval (oraffinerad mat). Vi saluför alltså kvalité livsmedel men slutar inte bara med mat utan erbjuder även egenvårdsprodukter. Men vi går ett steg längre – vi skiljer oss från andra webb- och hälsobutiker genom att försäkra dig om ett personligt bemötande och att vårt utbud är omsorgsfullt utvalda, opåverkade av kommersiella avsikter.

En påse? Alla plastpåsar har en inverkan på vår miljö. Genom att använda färre plastpåsar sparar vi på jordens resurser. Med den här informationen vill vi uppmana dig att tänka efter. Behöver du verkligen en påse?

Informationsplikt om plastbärkassars miljöpåverkan:
Regeringen har beslutat om en ny förordning om plastpåsar. Syftet med förordningen är att minska förbrukningen av plastbärkassar, minska nedskräpning samt att nå mer effektivt resursutnyttjande. Målen är att minska förbrukningen av plastbärkassar generellt och att tunna plastbärkassar inte överskrider 90 påsar per person och år senast den 31 december 2019 och 40 påsar per person och år senast den 31 december 2025. Förordningen omfattar alla plastbärkassar som tillhandahålls för att konsumenter ska kunna packa och bära varor från den plats där varorna tillhandahålls (såväl tunna som tjocka påsar). Förordningen omfattar inte tunna plastbärkassar (tunnare än 15 mikrometer) och som behövs av hygienskäl eller som förpackning för livsmedel som säljs i lösvikt. Flergångs kassar omfattas inte heller.

Vilka påsar kan jag använda istället?
Alla bärkassar påverkar miljön och därför är det viktigt att använda de påsar, kassar eller väskor som du har hemma. Om du köper en ny påse så se till att använda den så många gånger som möjligt innan du återvinner den.

Vad ska jag använda istället för plastpåse som soppåse?
Som alternativ finns speciella avfallspåsar att köpa på rulle i butik. Dessa påsar är ofta tunnare än plastbärkassarna vilket innebär att resurser sparas. En annan fördel är att de saknar tryck. När man trycker på plastbärkassar ger det utsläpp av flyktiga organiska ämnen som är farliga för miljön. Källa: www.naturvardsverket.se

Möt Vår Personal

Dudley Slinger
Hälsorådgivare

Stort intresse för förebyggande hälsovård och mat som medicin. Inspirerad av makrobiotik och egenvård, känns det naturligt för Dudley att ge en grundlig hälsokonsultation för att lyckas uppnå ett holistiskt långsiktigt resultat.

Annika Lordh
Hälsorådgivare

En filosofisk sörmländsk kvinna som skrattar ofta. Annika går dagligen vid havet och tycker om att springa i skogen. Annikas goda vilja och rika erfarenhet hjälper de flesta på väg till bättre hälsa.

Mira Lordh Slinger
Butikssäljare