Hing är en indisk krydda med en unik smak. Asafoetida är namnet på den produkt som utvinns ur roten på ferula-arter, även kallat stinkflockel. Den råa produkten är gummiartad och kådaliknande. Hing anses vara bra för aptiten och matsmältningen. Det är en värmande krydda och gör skarp smak. Raw Hing har en obehaglig lukt. För att frigöra den verkliga smaken av Hing, måste du steka den i olja eller ghee. En nypa hing räcker långt. Hing och senapsfrön sauterade i Ghee hälls över kokta linser för doft och smak. Blandningen av Hing och senapsfrön, tillsammans med andra kryddor, kan användas för säsongen grönsaker eller att göra frukt chutney.
* Driver ut gas från tarmen
* Lättar upp kramp och värk
* Sänker Vata
Utvärtes kan Asafoetida strykas som en pasta blandat med ricin olja på magvärk, mensvärk och på leder. Används gärna som en krydda.