Acai bär är en liten lila frukt som härstammar från den brasilianska skogen. Acai frukten växer på den så kallade Acai palmen. Det är allmänt känt att det är en av planetens mest näringsrika fruktsorter. Det innehåller kalcium, järn, protein och kostfiber. Dess Omega 6 och Omega 9 fettsyror är betydande högt. Det är också en potent källa till antioxidanter. I själva verket har Rawpowders Acai ett fantastisk ORAC värde (Oxygen Radical Absorbans Capacity) på 50.000 enheter per 100 gram. För att sätta detta i perspektiv: röda druvors värde är 740 på ORAC skalan. Smaken är dessutom delikat med en svag doft av björnbär och choklad.
PRODUKTION
Allt började med en vild planta men nu är Acai palmen odlad av brasilianska bönder och växer under regnskogs förutsättningar. Acai bären är handplockade från kronans kvistar på Acai Palmen.
I och med att bäret är väldigt fettrikt, är det viktigt att torknigsprocessen sker omgående efter plockning då man extraherar fruktköttet omedelbart. Det finns flera sätt att bearbeta Acai fruktköttet men det bästa för att bevara alla näringsämnen är frystorkning. Det innebär att snabbt frysa massan för att sedan värma upp den under trycksänkning för att förånga vatten innehållet. Det frystorkade fruktköttet mals ner till pulver och paketeras för transport. Det tar över 20kg frukt för att tillverka 1kg Acai bär pulver. Därför anses pulvret utomordentligt koncentrerat.
REKOMMENDERAD ANVÄNDNING:
Häll 1 tesked av pulvret i mjölk, juice, eller i en smoothie, 2 gånger per dag. Det finns andra alternativ till exempel att strö över eller tillsätta till mat. Denna produkt bör inte användas som en ersättning för en balanserad och varierad kost. Denna produkt är lämplig för vegetarianer och veganer.
FÖRVARING: Förvaras i ett kallt (kylskåp), mörkt och torrt utrymme. Öppnad förpackning bör tillslutas för att undvika fukt och förlänga hållbarheten. Förvaras utom räckhåll för barn.