En mild, behaglig smak. Skördad för hand i det klara, mineralrika havet längs med Japans kuster. Tvättas och får torka på rep i solen. Vår Wakame är inte behandad med mjukgörande medel, glutamat etc. Blötlägg och skär i önskad storlek. Fint i misosoppa, sauterad med lök eller med blancerade grönsaker.
Renande havsalger såsom arame, wakame, nori och dulse kan ätas råa i t ex. sidorätter eller sallader. Wakame och arame är också utmärkt att använda i soppor och grönsaksrätter. Kombu gör att bönor kokas fortare mjuka, mer lättsmälta och mindre gasbildande. Havsalger är rika på mineraler, spårämnen och en av algernas huvudkomponenter, alginic syra. Denna syra bryts inte ned vid matsmältningen, utan passerar oförstörd genom kroppen. Alginicsyran har förmågan att attrahera och förena sig med tungmetaller såsom arsenik, bly, kvicksilver och radioaktiva ämnen.
Sea vegetables have long been treasured in Japan as a delicious, versatile and above all nutritious food. Wakame, with its tender dark green fronds, has a pleasing mild flavour and is versatile and easy to use in soups, salads and vegetable dishes. Hand harvested in the clear mineral rich waters off the coast of Japan then it is washed then hung on ropes and left to slowly dry in the sun. Unlike most commercial wakame, Clearspring Wakame is not treated with softening agents such as enzymes or monosodium glutamate (MSG).
Simply soak, cut into suitably sized pieces and add to your favourite dishes. It is especially delicious added to miso soup, sautจฆed with onions or served with blanched greens. It also combines especially well with cucumber, spring onions and ginger with a lime juice & miso vinegar dressing.
Clearspring Wakame is Undaria pinnatifida, a brown seaweed, cultivated and dried in Japan which turns bright green when soaked.