En smidig groddburk av glas som är idealisk för den som har ont om plats eller vill ha en mindre mängd groddar.
Så groddar med med BioSnacky
1. Blötläggning
Skölj burken och sållet samt fröerna grundligt i rinnande vatten. Placera fröerna i burken och täck dem med kallt vatten. Låt stå. Se fröpåsen för hur länge fröerna bör blötläggas.
2. Sköljning
Skruva loss såll-locket och skölj ur burken med kallt vatten. Ju mer grundligt du sköljer ur burken, ju bättre blir förutsättningarna för att fröna ska gro. Efter ursköljning, sätt på locket och luta groddburken så att allt vatten rinner bort.
3. Placering av groddburken
Placera groddburken på en varm (18-22 grader), ljus plats men inte i direkt solljus. Skaka om skotten regelbundet för att separera dem. Förhindra ackumuleringen av allt för mycket vatten och fukt.
4. Skörd
Groddarna är redo att skördas efter ett par dagar (se fröpåsen). Efter en groddomgång, skölj både burken och locket grundligt och låt lufttorka. Locket tål diskmaskin.
Vi rekommenderar att du sköljer groddarna innan du äter dem. Om groddarna inte ska ätas direkt kan de förvaras i kylskåp i 2-3 dygn.
Fröerna kommer inte att gro om:
- fröerna placeras för tätt
- fröerna inte vattnas noga
- rumstemperaturen är för hög eller för låg (optimal temperatur för groddning ligger mellan 18-22 grader).
- fröer annat än de speciellt utvecklade fröna från BioSnacky används
Ogynnsamma förhållanden, såsom för mycket vatten runt fröerna, över- eller undervattning, fel temperatur eller mängd ljus kan leda till att mögel bildas. Mögel har en unken lukt och ska inte förväxlas med de tunna rötter som kan bildas.
OBS: Groddburken lämpar sig ej för (vatten)krasse. Enbart Germinator – platt lock eller Germinator – välvt lock är passande för krasse.
Storlek: höjd 14,5 cm; diameter 9 cm
Gröna locket (sil) är polypropylen – fri från kadmium, formaldehyd och bisfenol A (BPA); diskmaskinsäkert.