Ursprungschoklad med 90% kakao och 10% rårörsocker för alla som gillar raka linjer och gör inga kompromisser. Den är skapad med El Ceibo-kakao – en sällsynt böna som endast finns i mycket små volymer. Vi reste till Bolivia, mötte upp med några kakaobönder och fick denna unika kakao. Ett sällsynt privilegium som Zotter är mycket stolta över.
Labooko är två chokladbitar i en förpackning, samma eller ibland olika smaker. Ursprungsmärkta kakaobönor som är hämtade från utvalda odlingar runt om i världen. Bönan rostas, mals och conchas i Zotters ”bean-to-bar” fabrik och tar fram den unika smaken från varje kakaosort. Kakaohalten varierar men här finns nått för alla, från 100 % till ljus mjölkchoklad. Från hösten 2014 har sortimentet utökats med många bitar med alternativa ingredienser för att kunna tillgodose behovet av vegan och laktosfri choklad. Dyk in i chokladens värld och upptäck mångfalden i Zotters sortiment. Labooko är choklad när den är som bäst.
Conchningstid (22 timmar) är ett steg i tillverkningen av bland annat choklad som innebär att den flytande massan tumlas tillsammans med kulor av trä eller metall som tjänar till att mala ner partiklar i massan ytterligare.
Fragrance notes: subtle notes of wood and fruit (hints of grape).
Taste notes: nuts, (caramelised) wood, lots of cream, a hint of liquorice, mild touch of coffee, cranberries, woody finish, mildly astringent with a little bit of fructose