Eskio-3 Pure är en ren och omodifierad fiskolja för dig som bryr dig om vad du äter, både ur ett hälsoperspektiv och ur ett miljöperspektiv. En högkoncentrerad fiskolja bearbetas kemiskt, vilket förändrar oljan samtidigt som många viktiga fettsyror försvinner. Fiskoljan i Eskio-3 Pure har en naturlig stabilitet och uppfyller mycket stränga krav på renhet och kvalitet. Den är dessutom certifierad av Friend of the Sea då den uppfyller miljömässigt godkända fiske- och produktionsmetoder.
Rekommenderad dos
1-3 kapslar dagligen i samband med måltid. Mängden ska anpassas till övrigt intag av fet fisk. Den gynnsamma effekten för att bidra till hjärtats normala funktion uppnås vid ett dagligt intag av 250 mg EPA och DHA, vilket motsvarar 1 kapsel/1 gram. Rekommenderad daglig dos bör ej överskridas. Kosttillskott bör ej användas som ett alternativ till en varierad kost. Det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost och en hälsosam livsstil. Förvaras i rumstemperatur ej i direkt solljus. Förvaras utom räckhåll för barn.
Naturlig form med effektivt härskningsskydd
För att garantera oljans stabilitet, har Eskio-3 Pure ett effektivt härskningsskydd – PUFANOX® – ett helt naturligt oxidationsskydd, med E-vitamin och C-vitamin som bidrar till att skydda cellerna mot oxidativ stress. Detta är viktigt för hälsan, eftersom fettsyrorna stannar kvar länge i kroppen och där utsätts för syre. Om oljan inte är helt stabil, börjar den härskna. Oljan skall alltså helst vara lika stabil som den är i levande, fet fisk. Eskio-3 Pure är ensam om att innehålla Pufanox. Dessutom är Eskio-3 Pure den enda fiskolja som renas i ytterligare ett steg (3000 TG C).
Minskade risker
Tillskott med fiskolja och/eller intag av framförallt fet fisk kan ge en minskad risk för oregelbunden hjärtverksamhet och hjärt-kärlsjukdom. Fiskolja har även visat sig kunna lindra olika kroniska inflammatoriska processer, bland annat i lederna. Eskio-3 Pure innehåller tillräckliga mängder av omega-3 fettsyrorna EPA och DHA för att uppnå en gynnsam effekt på hjärtat*.
Skillnad på fiskolja och fiskolja
För att skapa en högkoncentrerad fiskolja måste fettsyrorna brytas ned i sina beståndsdelar och sedan koncentreras och byggas upp igen. Processen förändrar oljans sammansättning. Den förändrade strukturen riskerar också att göra oljan mer benägen att härskna**.
Femtio olika fettsyror
En naturlig fiskolja däremot, innehåller ett komplex av över femtio olika fettsyror med balanserade halter i ett naturligt samspel. Och vad som är lika viktigt är att sammansättningen inte har modifierats eller manipulerats. Därför innehåller Eskio-3 Pure ren och naturlig fiskolja och innehåller tillräckliga mängder av omega-3-fettsyrorna EPA och DHA för att bidra till hjärtats normala funktion.
Väldokumenterad
Fiskoljan i Eskio-3 Pure har dokumenterats i 7 doktorsavhandlingar, 28 kliniska studier och mer än 130 vetenskapliga arbeten. Ingen annan fiskolja på marknaden torde vara lika välstuderad och väldokumenterad.
* Den gynnsamma effekten uppnås vid ett dagligt intag av 250 mg EPA och DHA.
** aldeen T. et al. Importance of in-vitro stability for in-vivo effects of fish oils. Natural antioxidants and anticarcinogens in nutrition, health and disease. The Royal Society of Chemistry, Cambridge, UK. Special Publication No 240:326-330, 1999.