Ghi (ghee), smörolja, eller renat smör är en effektiv rasayana som i det ayurvediska köket används istället för smör eller olja. Enligt Ayurveda stärker ghi matsmältningen och är gynnsam för god hälsa. Protein och laktos som mjölken innehåller avlägsnas under framtagandet av ghi.
Kvalitesmärkningen Bioland är en högre certifiering som innebär att 100 % av kornas föda måste vara ekologisk. Ghi kan även användas utvärtes vid olika hudproblem. Det är en olja för både kropp och sinne och och det står väldigt mycket om ghi i de gamla skrifterna om Ayurveda. Passar bra för matlagning och fritering då den har en hög brännpunkt vid 250 grader.
Vår ghi är utvunnet ur ekologiskt smör från gräsätande kor.
Ghee has been highly valued for centuries not only because of its health-promoting qualities, but also because of its subtle, nutty taste. It is ideally suited for cooking and frying. You can use it to prepare sophisticated, easily digestible dishes in no time. It intensifies the flavour of steamed vegetables. Spices roasted in a little ghee or deep-fried flat bread are delicious and enrich the diet.