Kakao bönor är kärnor från ”Theobroma cacao”, ett litet grönt träd som växer i tropiska klimat. Kakao är mest känd för att vara basen i choklad industrin. Rawpowders råa obehandlad kakaonibs är rik på antioxidanter, vitaminer och mineraler. Växtrikets bästa källa till magnesium. Innehåller även olika sorters aminosyror och olika mineraler. Kakao är som sagt utomordentligt rik på antioxidanter, ännu mer än Acai bären. En väl ansedd studie tittade på dess effekter på ett folk i Panama, där man jämförde en grupp som fick dricka stora mängder av rå kakao med en annan som levde med moderna matvanor. Resultaten var häpnadsväckande till stor fördel för den kakao konsumerande gruppen.
PRODUKTION:
Rawpowder´s kakao är producerat av organiska bönder i Peru. Den stora choklad frukten delas mitt itu för att därefter fermenteras. Det är fruktköttet som omringar bönorna som fermenteras och tillslut rinner bort som vätska. Denna process reducerar en del utav bönans bitterhet. Efter det tvättas bönorna noggrant därefter torkas dem. De torra bönorna skalas och deras kärnor utvinns i små bitar där det packas och distribueras.
NÄRINGSINNEHÅLL per 100 gram:
Energi: 630kcal/ 2600kJ
Fett: 55,2g
Varav mättade fettsyror: 34,1g
Kolhydrater: 15,2g
Varav naturligt socker: 0,8g
Fibrer: 10,6g
Protein: 12,7g
Salt: 0,1g
REKOMMENDERAD ANVÄNDNING:
Kakaobönan är ett exklusivt och delikat tilltugg. Vi rekommenderar ca 2 matskedar om dagen.
Produkten bör inte användas som en ersättning för en balanserad och varierad kost. Den är lämplig för vegetarianer och veganer.
FÖRVARING: Förvaras i ett svalt, mörkt och torrt utrymme. Öppnad förpackning bör tillslutas för att undvika fukt och förlänga hållbarheten. Förvaras utom räckhåll för barn.