Miso tillverkas vanligen av soja, salt och vatten som får jäsa med hjälp av en jästsvamp (Aspergillus oryzae). Förutom sojabönor kan det även vara lite säd och ris i också. Misopastan varierar i smak och utseende och kan andvändas som buljong i såser, dressingar eller som bas till en misosoppa.
Denna miso är pastöriserad.
Guide till de olika misosorterna:
Miso shiro är gjord på sojabönor och ris, och är den ljusaste sorten med sötast smak.
Miso genmai är gjord på sojabönor och råris, är mellanljus och smakar lite sötare än miso mugi.
Miso mugi är gjord på sojabönor och korn, och är den mörkare sorten.
Miso hatcho är gjord på bara sojabönor, och har åldrats i cederfat i två år. Den har kraftigast smak.
Miso tillverkas vanligen av soja, salt och vatten som får jäsa med hjälp av en jästsvamp (Aspergillus oryzae). Förutom sojabönor kan det även vara lite säd och ris i också. Misopastan varierar i smak och utseende och kan andvändas som buljong i såser, dressingar eller som bas till en misosoppa. Denna miso är pastöriserad. Guide till de olika misosorterna: Miso shiroär gjord på sojabönor och ris, och är den ljusaste sorten med sötast smak. Miso genmaiär gjord på sojabönor och råris, är mellanljus och smakar lite sötare än miso mugi. Miso mugiär gjord på sojabönor och korn, och är den mörkare sorten. Miso hatchoär gjord på bara sojabönor, och har åldrats i cederfat i två år. Den har kraftigast smak.