Påse i slittålig nylon för nöt- eller frömjölk – kan användas om och om igen! Materialet är extra finmaskigt, så att inga bitar av nötter eller frön kommer med och därmed gör det lätt att få ett slätt resultat. Hemmagjord nötmjölk är det godaste som finns. Det är superenkelt att göra och så mycket godare än att köpa färdig. Drick nötmjölk som den är eller mixa till en nötshake. För att göra nötmjölk behöver du en mixer eller blender. Smaksätt gärna med Äkta vaniljpulver, Raw agave eller Gurkmeja. Nötmjöksguide med recept medföljer.
Gör såhär – recept Mandelmjölk: 1 kanna (ca. 1 liter), 2 dl mandlar, blötlagda, 1 liter vatten, 1 mininypa salt, 1 knivsudd vaniljefrön (valfritt) och 1 msk honung/1msk agave (valfritt). Blötlägg mandlarna och ställ svalt över natten. Detta gör att man får bort svårsmälta enzymer och mandlarna får en rundare smak. Mixa sedan mandlarna med nytt vatten och salt. Sila vätskan i nötmjölkspåsen och häll mjölken i en karaff. Tillsätt agave/honung eller vaniljpulver om så önskas. Hållbarheten ca 3-5 dagar.