pH-kalk kommer från miljöopåverkade naturliga mineralgruvor i Europa. Den är smak och luktfri, har inga syntetiska tillsatser, och är rengjord från föroreningar. Vidare håller den dokumenterad livsmedelskvalitet. I dagens moderna samhälle blir vi människor försurade – och vi klarar inte att på egen hand avsyra oss. pH-kalk hjälper oss i den processen på ett optimalt vis. Den ger oss den viktiga pH-balansen. Vi blandar vår kalk i egna lokaler enligt eget välbeprövat recept.
Användning
Tag pH-kalk dagligen. Kalken är optimal i alla åldrar – man är aldrig för ung eller för gammal att börja. Den går heller inte att överdosera. pH-kalk fungerar även som solskydd, då pigmenteringen är ett samspel mellan UV-ljus, D-vitamin och kalk. Tag ett par matskedar kalk under solning (i en PET-flaska med vatten som du dricker klunkvis ur under dagen) så motsvarar detta en solskyddsfaktor kring 10-12. Vidare är kalken effektiv mot benskörhet, eftersom man går på grundproblemet försurningen, samtidigt som man fyller på med kalk.
Effektiv pH-balansering: pH-kalk skall intas 30 minuter innan mat, eller ca en timme efter, för att inte störa matspjälkningen. Man rör ut kalken i ett glas vatten och dricker den. Startdos: 1-3 rågade teskedar per dag. Öka efter hand till 2-3 matskedar per dag. Avsyrning av en normalfrisk människa kan ta kring två månader, och kräva kring ett kilo kalk, förutsatt att man sköter kosten i övrigt.
Kuriosa
Människan består av i princip 4 ämnen (i storleksordning): Syre /Väte /Kol /Kväve. Vi har också Kalcium och Fosfor – det mesta bundet i skelettet. Resten är spårämnen. Väte, Kol och Kväve binder upp, späder ut, och tränger undan syret. Därför gäller det för oss att hjälpa kroppen hålla en god balans mellan syre och övriga tre ämnen, som ju tullar på syret. Syret är det viktigaste vi har i kroppen, ett par minuter utan det så dör vi. Tyvärr är syret är en bristvara i våra kroppar i dag, till följd av osunt leverne, miljöförstöring, felaktig kost, näringsfattig kost mm.