Peter Schneider skördar bara överflödet, den honung som bina själva inte behöver. Alla bisamhällen får behålla 20 till 25 kg av vårhonungen till vinterfoder. Bara om det egna honungsförrådet inte räcker till följd av en dålig honungssommar ger vi socker som tillskott för att undvika att samhället svälter. Hos oss blir honungen inte uppvärmt. Vi tappar upp den i konsumentförpackning när den fortfarande är naturligt flytande, innan den stelnar. Honungens smak och färg varierar beroende på vilka blommor bina har samlat nektar från. Eftersom vi tappar all vår honung själva kan vi skilja olika sorter åt. Därför varierar smak, färg och konsistens, tydligast mellan Sommar och Hösthonung, men även t ex mellan Sommarhonung skördad vid olika tillfällen. Sommarhonungen från den tidiga skörden är mild i smaken och kommer från vårens och försommarens blommor som körsbär, äpple, maskros, lönn, och skogshallon. Hösthonungen skördas i augusti, den är kraftigare i smaken och får sin karaktär från sensommarens blommor som rallaros, klöver, lindblom, och ljung.
Biodlarna Schneider, Othem Norrbys, Slite