Blanda in lindblad, kirskål och skogsviol i matlagningen och upptäck spännande smaker från naturen. Med dessa välkomponerade recept får det vilda en naturlig plats på tallriken. Smaklig måltid!
Året runt bjuder naturen på sådant som går att äta. Det går att hitta mycket i den närmsta skogen och med Lisen Sundgren som är örtspecialist lär du dig hitta både kända, okända smaker och råvaror. Rönnbär och nässlor känner de flesta till men hur många vet hur kärleksört, sommargyllen, våtarv och tusensköna smakar? Allt som krävs för att ta del av detta dolda skafferi är att man öppnar ögonen och tar sig tid att plocka. Då får du också tillträde till en ny smakvärld. En smakvärld som lyxkrogarnas kockar redan upptäckt.Så plocka in det vilda i ditt kök. Blanda till en älgörtsmajonnäs eller rölleksolja. Lägg almfrukter i pastan, krydda köttbullarna med svinmålla och backtimjan eller ta in höstens smaker och servera en festrätt som biff Rydberg med vild pepparrot, kirskål och rårörda rönnbär.