Bina har hämtat nektar från lindängen, skog och fält under sensommaren. En fast, gul honung som smakar lite karamell. Honungen är kallslungad och behåller därför alla nyttigheter. Förvara honung svalt, burken du äter kan stå i rumstemperatur men långtidsförvara helst i 14-16 grader.
En liten gård med biodling och ett bryggeri i en gamla ladugården. Bin hämtar nektar från fälten och skogen i Gothem socken på östra Gotland. I bryggeriet bryggs hälsodrycken kombucha och här rörs också ihop bivaxsalvor. Biodlingen är vårt sätt att göra en gärning för miljön. Bina är viktigast i ekosystemet vi bor i. När de pollinerar kan andra växter få sina frukter och vi får mat att äta. Vi är KRAV-certifierade, det betyder bl.a. att:
– Vi har tagit prover från kuporna som visar att det inte finns gift i vax eller honung.
– Vi ger inte heller våra bin bekämpningsmedel eller antibiotika.
– Drottningen får behålla sina vingar och det mesta materialet i kuporna är i trä.
– Att vår gård är ekologisk när det gäller el, hur vi förpackar honung, diskar osv. osv. Fråga oss gärna mer om ekologisk biodling så berättar vi mer.