Vår absolut viktigaste ingrediens på Livli Svart är svart te. Livli är ett resultat av vår kärlek till te. Därför vill vi låta det spela huvudrollen, utan onödig smaksättning.
Teet som utgör basen till Livli svart är de fina och eleganta svarta teet från Murali Subramanians självförsörjande tegård på 2 hektarer i Nilgiri-bergen i Indien, 2000m över havet. Där växer teet långsamt, omgiven av blommor, träd och örter som skyddar biodiversiteten. Allt det här påverkar teet och skapar en otroligt djup, lång och mångsidig smak. Murali arbetar hårt för att odla te på naturens villkor. Hans åtta anställda är garanterade arbete året runt, något som skänker trygghet till dem och deras familjer. Svart te är mest behandlad av alla tetyper vilket ger Livli Svart en fylligare och kraftigare kropp än t.ex. Livli vit. Den är fräsch men full av smak. Den passar såväl till stranden som till maten eller kanske i en härlig drink.