Handplockade Grekiska Kalamonoliver från koperativet Rovies. Rovies ligger på ön Evia i Egreiska havet. Oliverna har givetvis inte legat i lut eller färgade. En svårslagen olivsmak. Köttet har perfekt krispig konsistens och lossar lätt från kärnan. Mycket smak och bevarade näringsämnen. Levereras i glasburk med tillverkarens etikett med engelsk text och svensk innehållsförteckning (ej grekisk text, som på bilden).
Rovies är en by med 1155 invånare belägen på ön Evia nordost om Aten i Egeiska havet. Här finns kooperativet Rovies Agriculture Cooperative med 130 plockare och odlare som tillsammans har 70 000 olivträd. Perfekt naturligt läge och långt från avgaser och luftföroreningar. Man har odlat i över 1000 år och ekologiskt i mer än 20 år. Ön bär en lång stolt tradition av olivodling. Olivodlingen har ett perfekt läge under den grekiska solen, skyddad från hårda nordvindar men öppen för sjöbrisen. Träden växer i optimal jord tillsammans med vilda blommor och örter. Det ger högsta kvaliteten på oliverna, och genom försiktig ekologisk hantering och grekisk tradition fås produkter som vunnit många priser.
- Oliverna plockas för hand – en och en
- Naturlig lagring i 6 månader – ingen lut (causic soda, som i många spanska oliver) – bara salt och vatten
- Inga tillsatser
- Krispiga, lossar lätt från kärnan
- Smakar mycket och har höga näringsvärden