Maskrosextrakt från Herrens Mark består av pressad saft av blad, blommor och rötter från maskros. Det är ett naturligt, pastöriserat kosttillskott som är mjölksyrajäst och innehåller aktiva mjölksyrabakterier. Det innebär att näringsämnen lättare absorberas under matsmältning. Maskros innehåller en mängd vitaminer och mineraler. Innehållet av A och C-vitamin, niacin, järn, kalcium, fosfor, kalium och magnesium är särskilt högt. Maskros har också lyfts fram för sin urindrivande effekt och positiva effekter på matsmältningen. De fräscha, smörgula blommor och gröna blad skördas på våren för att bevara den högsta koncentrationen av näringsämnen i bladen.
Herrens Mark är en ekologisk gård som ligger på Fyn nära Lilla Bält i Danmark. Här odlas örter, spannmål, rödklöver och gul maskros på fält spridda över 50 hektar. Det är från dessa egna odlingar som produktionen av högkvalitativa kosttillskott och örtextrakt utvinns. Arbetet att få fram de bästa produkterna bedrivs i nära samarbete med kvalificerade specialister inom olika områden och Herrens Mark letar ständigt efter att nyttja växternas vitalitet och kraft på ett harmoniskt sätt – utan biverkningar och syntetisk tillverkning – och som i sin tur kan bidra till människors välbefinnande.
Herrens Mark är en ekologisk gård i Danmark som producerar rödklöver- och maskrosextrakt för terapeutisk användning. Extrakten är unika i sitt slag bland annat för att de produceras genom mjölksyrajäsning vilket innebär att upptagningsförmågan blir enklare, livslängden förlängs och ingen pastörisering behövs, vilket gör produkten helt naturlig. Extrakten produceras i en praktisk och hygienisk bag-in-box som gör det enkel att dosera och hantera. I ett nära samarbete med Århus Universitetssjukhus, lät Herrens Mark testa effekten av sin rödklöver och resultaten är mycket lovande. Bland annat visade det sig minska vallningar och humörssvängningar. Maskrosextraktet innehållet av A och C-vitamin, niacin, järn, kalcium, fosfor, kalium, koppar och
magnesium är särskilt högt. Maskros har också lyfts fram för sin urindrivande effekt och positiva effekter på matsmältningen.