Mirin är en av viktigaste kryddorna i det Japanska köket. Den har en fin delikat söt smak som passar till all slags matlagning. Ofta blandar man den med Shoyu eller Tamari vid tillagningen. Mirin kan framställas på olika sätt men den naturliga metoden sker genom naturlig fermentering av noggrant utvalt sött råris som ångas och blandas med koji. Fermenteringen sker vid 28 grader C och en luftfuktighet på 80%. Detta är de bästa förhållandena för att enzymerna ska blir aktiva. Sedan tillsätter man källvatten och havssalt och låter den mogna i stora tankar i 6 månader. Därefter pumpas den upp, filtreras och slås på flaska. Den behöver inte pastöriseras som saké. Mirin innehåller många aminosyror och organiska syror. Mirin hjälper till med matsmältningen och upptagningen av ämnen i tarmen och är effektiv när det gäller hälsa, speciellt för sina många olika enzymer.
Innehåller: söttråris, koji, källvatten och havssalt.