- 1 liter havregrädde
- 1 kartong frysta hallon (upptinade)
- 1 kartong frysta mango (upptinade)
- 3 msk Probioform
För en tjockare yoghurt, mixa ner något av följande:
- 1 msk Psylliumfröskal
- 1 dl cashewnötter (gärna blötlagda, aktiverade under natten med en msk Probioform)
- 1 banan eller 1 avocado
För den sötsugna går det bra att mixa i ett par dadlar.
Mixa alla ingredienser och rör försiktigt ner ca 3 msk Probioform, gärna med en lång träslev, blanda noga.
Låt stå framme, övertäckt, i rumstemperatur ca 12-16 timmar så att de goda bakterierna kan göra sitt jobb, äta upp fruktsockret och föröka sig.
Efter det är yoghurten klar att antingen servera eller ställa in i kylskåpet med locket hårt åtdraget – hållbarhet ca 3-4 dygn kallt.